23 Mayıs 2010 Pazar

Revani


Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Kabartma tozu
  • Limon kabuğu rendesi veya vanilya

Şerbeti İçin

  • 5 su bardağı su
  • 6 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Yapılışı

  1. Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. Yoğurt , Sıvı yağ, irmik ve un katılır.
  2. En son kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
  3. Tepsi yağlanarak çırpılan hamur dökülür.( Ben buyuk firin tepsisi kullandim. ) Üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. ( firini onceden isitmadim, 175 C de pisirdim)
  4. Serbeti ilik olarak revani pisince dokulur.
  5. Istediginiz sekilde servis yapiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder