Malzemeler
- 6 adet yumurta
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- Kabartma tozu
- Limon kabuğu rendesi veya vanilya
Şerbeti İçin
- 5 su bardağı su
- 6 su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
Yapılışı
- Yumurtalarla toz şekeri iyice çırpın. Yoğurt , Sıvı yağ, irmik ve un katılır.
- En son kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
- Tepsi yağlanarak çırpılan hamur dökülür.( Ben buyuk firin tepsisi kullandim. ) Üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. ( firini onceden isitmadim, 175 C de pisirdim)
- Serbeti ilik olarak revani pisince dokulur.
- Istediginiz sekilde servis yapiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder