23 Mayıs 2010 Pazar

Profiterol


Sos olarak hazır Dr.Oetker’ in Çikolata Sosunu kullanabilirsiniz..

Hamuru için malzemeler

• 1 SB un

• 1 SB su

• 5 yumurta

• Yarım paket margarin (katı olacak)

Kreması için

• 1 kg. süt

• 6 YK un

• 10 YK şeker

• 100 gr. Margarin

• Vanilya


Hazır Çikolata sosu 2 paket ( üzerindeki tarife göre hazırlanacak )



Profiterol toplarının yapılışı;


1. Suyu kaynatın

2. Margarini ilave edin, margarin eriyince içine unu ilave edin ve ocağın altını kısıp bir çırpıcı ile karıştırın


3. Karışım soğuyunca içine tek tek yumurtaları kırın. Burada en önemli püf budur zaten. Yumurtayı kırıp iyice karıştırın sonra diğer yumurtayı kırın ve bu işlemi yumurtalar bitene dek bu şekilde yapın.

4. Oluşan harcı tatlı kaşığı ile yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin.

5. 200 derece fırına verin, yaklaşık 12–14 dk. Kadar pişirin.

6. Pişince fırını kapatın ancak fırın kapağını açmayın. Bu da 2. ve en önemli püf noktasıdır. Fırın kapağını hemen acarsanız
kabaran profiterol toplarınız hemen sönecektir.

Kremanın yapılışı;

• Margarin ve vanilya hariç diğer malzemeleri karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.

• Ocağın altını kapatıp margarini ilave edin ve çırpıcı ile karıştırarak margarini eritin en son vanilyayı ekleyin.

7. Daha sonra tepsiyi fırından alın ve soğuyan profiterol

toplarını alt kısımlarından delip kremayı topların içine sıkın

8. Doldurduğunuz topları ayrı bir servis kâsesine alın üzerine hazırlamış olduğunuz çikolata sostan azıcık gezdirin. Sunum esnasında şık olması için.

9. Servis tabaklarına koyduğunuzda üzerlerine bolca çikolata sosu döküp ikram edebilirsiniz.


r’ in Çikolata Sosunu kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder